Pluimveehouderij

Achtergrond

Beperkt aanbod zorgt voor prijsstijging vrije slachtkuikens

De prijzen voor de vrije slachtkuikens worden deze week met een cent verhoogd. De basiscontractprijs blijft gelijk.

De afzet van geslacht product blijft nog steeds wat tegenvallen, maar een beperkt aanbod maakt dat de prijzen voor vrije slachtkuikens toch opnieuw met een cent worden verhoogd. Als alleen naar de afzet zou worden gekeken was deze prijsstijging niet nodig.

De markt is relatief rustig maar dat is niet ongebruikelijk begin december. Consumenten kiezen vaker voor stamppot waardoor het kippenvlees wat minder in trek is. Dat gaat volgens de handel vanzelf weer over. De verwachting is dat de prijzen redelijk stabiel het nieuwe jaar in gaan.

Mogelijk dat de prijzen voor vrije slachtkuikens nog wel een keer met een cent worden verhoogd.
Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.