Pluimveehouderij

Achtergrond 251 x bekeken

Vogelpest terug bij mensen Hongkong

In Hongkong is voor het eerst sinds 2003 de vogelgriep vastgesteld bij een mens.

Een 59-jarige vrouw die eind oktober op het vasteland van China is geweest, blijkt het zogeheten H5-virus onder de leden te hebben. Ze is er ernstig aan toe, aldus het ministerie van Volksgezondheid van de Chinese autonome regio.

Het vogelpestvirus ging voor zover bekend voor het eerst in 1997 in Hongkong over op mensen. In 2003 dook het opnieuw op in Zuidoost-Azië, toen in Vietnam drie mensen aan de menselijke variant van H5N1 bezweken. Sindsdien zijn er wereldwijd ongeveer driehonderd mensen overleden aan de ziekte, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De vogelgriep kan leiden tot snel opkomende koorts, spierpijn, rillerigheid, keelpijn, hoesten en uitputting. De grote angst is dat het virus zal muteren en dat mensen elkaar kunnen besmetten. Dat zou een pandemie met veel slachtoffers tot gevolg kunnen hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.