Pluimveehouderij

Achtergrond

Minister Nedersaksen niet voor rechter om dierenleed

Nedersaksens landbouwminister Astrid Grotelüschen en echtgenoot Garlich Grotelüschen hoeven niet meer te vrezen dat ze voor de rechter moeten verschijnen op beschuldiging van overtreding van de dierenbeschermingswetgeving.

Het openbaar ministerie in Oldenburg heeft besloten geen aanklacht in te dienen.

De kalkoenenbroederij van Grotelüschen kwam in opspraak door een uitzending van het ARD-programma Report Mainz op 13 september. Daarin werd aan de hand van opnames van zieke en dode kalkoenen de indruk gewekt dat er bij Grotelüschen en de afnemende mesterijbedrijven op grote schaal sprake was van dierenmishandeling.

Het openbaar ministerie heeft daarvoor echter na onderzoek geen aanknopingspunten kunnen vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.