Pluimveehouderij

Achtergrond 430 x bekeken

Fransen eten meer kip en rundvlees

Franse consumenten kopen dit jaar weer wat meer rundvlees en vooral meer kip dan in vorige jaren.

Ook de consumptie van kalkoen begint de laatste maanden weer aan te trekken. De verkopen van varkensvlees zijn stabiel terwijl bij schapen- en lamsvlees sprake is van een gestage terugloop. De verkopen van rundvlees liggen dit jaar zo’n 2,5 procent boven het peil van de afgelopen twee jaren. De verkopen van varkensvlees zijn stabiel vergeleken bij vorig jaar maar dalen een klein procent in vergelijking met 2008.

Bij schapen- en lamsvlees is echter sprake van een terugloop met rond de 8 procent. In de pluimveesector wordt nu ruim 5 procent meer kip verkocht dan vorig jaar. Vergeleken bij 2008 ligt de consumptie van kip en daarvan gemaakte bereidingen al bijna 10 procent hoger. Kalkoen lijkt de weg omhoog weer gevonden te hebben met een toename van ruim 5 procent op jaarbasis maar nog altijd een daling met eenzelfde percentage over de afgelopen twee jaar. Eend ligt echter uit de gratie met een terugloop van ruim 13 procent sinds 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.