Pluimveehouderij

Achtergrond 245 x bekeken 4 reacties

Eierindustrie laat het nog afweten

De eierverwerkenden industrie koopt nog maar mondjesmaat kooi-eieren voor haar producten. Dat is opmerkelijk in deze tijd van het jaar. Normaal gesproken gaan er rond deze tijd veel eieren naar de industrie voor de verwerking in producten voor de feestdagen aan het eind van het jaar. De eierverwerkende industrie heeft kennelijk nog voldoende voorraden. Daardoro blijft de NOP-richtprijs voor kooi-eieren van 62 tot 63 gram deze week gelijk op € 3,54 per 100 stuks. De vraag naar scharrel-eieren is goed in supermarkten. Het aanbod van deze eieren is echter ook groot. Desondanks stijgt de prijs van bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram deze week met 8 cent naar € 4,94 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  echt

  Wij zijn net in de winkel geweest en nog steeds 12 tot 17 cent voor een scharrelei waar blijft nu toch de rest

 • no-profile-image

  john

  Als sector consumentenadviesprijzen afgeven en daar mee adverteren.. een eitje 3 keer over de kop laten voor de verkoop is niet meer normaal! Wil de boer meer verdienen dan moet de consumptie stijgen.

 • no-profile-image

  automaat

  kocht eieren uit een eierautomaat bij de boer 15 cent per stuk!
  in de winkel zijn ze goedkoper dus.

 • no-profile-image

  A.Buttons

  Het is heel simpel de retailers hebben in 2009/ begin 2010 niets verdient aan de eitjes omdat ze qua inkoop sky high waren. Nu de eitjes voor minder ingekocht kunnen worden maakt men het verlies van weleer weer goed. Verkooprijzen id winkels zijn gelijk gebleven over beide periodes en het goede nieuws is dat de consumptie in 2010 weer is toegenomen. Ik zou zeggen , voor betere boerenprijzen, niet meer uitbreiden en dus minder kippen opzetten dan komt vraag en aanbod vanzelf weer in evenwicht en komt alles weer goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.