Pluimveehouderij

Achtergrond 6 reacties

CBS: leghennenstapel groeit

Het aantal leghennen in Nederland is gestegen naar .47,8 miljoen stuks.

Een jaar eerder telde ons land 45,5 miljoen leghennen. Dat blijkt uit tellingen van het CBS.

Opmerkelijk is ook dat het aantal bedrijven met leghennen met tien is gestegen. Er zijn 1.439 bedrijven met leghennen, tegen 1.429 een jaar gelden. Het aantal vleeskuikenbedrijven bedraagt 300.

De stijging van het het aantal bedrijven en kippen is waarschijnlijk toe te schrijven aan de zeer goede prijsvorming voor eieren. Vooral Overijssel, Gelderland en Utrecht laten groei zien. Overijssel telt 5 legbedrijven meer, Gelderland 6 en Utrecht 8. Zeeland telt 2 bedrijven meer, Friesland 4 minder, Zuid-Holland 2 minder en Limburg 6 minder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ohaa

  wacht maar af volgend jaar veel hogere prijzen en lagere kostprijs !

 • no-profile-image

  kip

  bedankt voor de info nu zullen de lease rechten ook nog wel een beetje oplopen of krijgen deze mensen gratis rechten. Ik wacht gewoon af 2.50 euri moet mogelijk zijn, ze hebben toch genoeg verdiend dit jaar.

 • no-profile-image

  bankivahoen

  Kun je nog lang wachten,heb net voor 1,95 gekocht!!!

 • no-profile-image

  Pluimveehouder

  Wel te hopen voor alle eerlijke pluimveehouders dat de AID werk maakt van het bekeuren op het niet hebben van pluimveerechten. Dit is de reinste vorm van concurrentie vervalsing, als je er iets van zegt tegen collega pluimveehouders lachen enkele je recht in het gezicht uit. Overigens gaan de banken ook niet vrijuit, pas sinds kort wordt er gekeken of er naast de vergunning ook wel rechten aanwezig zijn, In feite hebben ze heel vaak een criminele organisatie gefinacierd, want let wel geen rechten is een economisch delict.

 • no-profile-image

  rechten (nog)

  Wacht maar af volgend jaar is er veel leegstand door veel te lage prijzen. Persoonlijk denk ik veel te hoge kostprijzen. Ombouw van batterij naar scharrel, eventueel uitgesteld komt vanzelf. Rechten schieten over, op zich geen probleem dus. Maar let wel als je kostprijs bij scharrel hoger is dan 5,5 cent bij 20 euro of 6,5 cent bij freiland... waar begin je dan nog aan. O ja ik heb zelf ook kippen en ben geen pakstationhouder of voederfabriek. Ik ben geeneens groot kippenboer. Ik probeer wel kippen een goede boterham te verdienen. Helaas lukt dat niet elk jaar.

 • no-profile-image

  .

  klopt niks van, 10 miljoen minder klopt beter. stelletje zakkenvullers tellen kunnen zo ook al niet!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.