Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Meer landen halen deadline legbatterijverbod niet

Behalve Polen hebben nu ook Spanje, Frankrijk en Italië in Brussel gemeld dat ze niet op tijd aan het Europese legbatterijverbod kunnen voldoen.

Dat meldt persbureau Agra Europe. De drie landen zijn goed voor 39 procent van de Europese eierproductie. Het legbatterijverbod wordt op 1 januari 2012 van kracht.

Frankrijk heeft aangegeven dat tussen de 20 en 25 procent van de productie (8 miljoen leghennen) niet op tijd is omgeschakeld. Spanje heeft aangegeven dat het nog wel vier jaar kan duren voordat de omschakeling is voltooid. Italië heeft alleen te kennen gegeven de deadline niet te zullen halen. Polen heeft al eerder gevraagd om uitstel tot 2017. Ook Portugal heeft signalen afgegeven dat er problemen zijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jonge

  Gewoon geen kippen opzetten, kun je er ook aan voldoen. Die polen kopen hier nu alle oude batterijen voor noppes, kunnen ze daaro nog mooi een jaar of 7 mee vooruit, schande....... eis is eis

 • no-profile-image

  joan

  kooi is het beste en schoonste ei
  laat de batterijen maar staan doen wij lekker mee!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Niels

  waarom ben ik niet verrast?

 • no-profile-image

  kip

  doen wij toch lekker mee.

 • no-profile-image

  dirk

  Je zou denken dat PvdDieren hier aandacht voor zou vragen,maar zoals gedacht doen ze alleen iets wat in hun straatje past want ze zijn zo inconsequent als de pest!Ipv dat ze zich vastketenen aan elk hek dat er in Den Haag en Brussel te vinden is!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.