Pluimveehouderij

Achtergrond 258 x bekeken

'Leghennensector Duitsland op herstelkoers'

De productie in de leghennensector in Duitsland is duidelijk op herstelkoers.

Dat constateert pluimveemarktbureau Marktinfo Eier und Geflügel (MEG) aan de hand van de cijfers van juli. Eerder stagneerde de productie in verband met de overschakeling van batterijen op alternatieve systemen. Deze zijn beter dan die van de voorafgaande maanden. In het eerste halfjaar werden nog 17 procent minder eieren gelegd dan in dezelfde periode van vorig jaar, maar in juli zakte de achterstand naar krap 6 procent.

"Dit hersteltempo van de binnenlandse productie zal de komende tijd verder toenemen," voorspelt het bureau. "Tegen het eind van dit jaar zijn volgens onze berekeningen weer net zo veel hennen opgestald als voor het begin van de overschakelingsfase in 2008."

Het batterijverbod in Duitsland werd 1 januari dit jaar definitief van kracht. De Duitse leghennenhouders hebben in totaal voor ruim 500 miljoen euro geïnvesteerd in de overschakeling van gangbare kooien op alternatieve systemen en zijn vastbesloten de eierenproductie verder uit te bouwen, zo kondigde de sector eerder dit jaar aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.