Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Indiaas pluimveeconcern wil Engelse voetbalclub kopen

Het Indiaas pluimveeconcern Venkateshwara Hatcheries Group wil de Engelse voetbalclub Blackburn Rovers kopen.

Het bedrijf heeft hiervoor 52,7 miljoen euro gereserveerd. Venky’s, zoals het concern bekend staat, zou daarmee de eerste Indiase eigenaar van een Engelse club worden. Al veel langer deden speculaties de ronde dat Indiase industriëlen belangstelling hadden. Blackborn Rovers speelt in de hoogste divisie Premier League.

Topman Anuradha Desai verwacht de koop binnen enkele dagen af te ronden, meldt hij tegenover de krant Economic Times.

Venky’s had in 2009 een jaaromzet van 1,5 miljard euro met 135,3 miljoen winst. Het concern levert aan McDonald’s, KFC en Pizza Hut in India.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans

    Gaan die voetballers dan zeker met een rood bebloed kruis op hun borst spelen? Schandalig dat een bedrijf dat geld heeft "verdiend" met het op gruwelijke wijze behandelen van dieren een voetbalclub kan sponsoren/kopen. --------- Hierbij ook nogmaals mijn, vreemd genoeg, verwijderde reactie aan Jan, Utrecht : Oh oke Jan Utrecht, je GELOOFT dat dus. Maar dat is dus geen bewijs, met alle respect voor je geloof. Zo zou ik bijvoorbeeld dan ook kunnen kijken naar het Taoïsme, Jaïnisme, Hindoeïsme of Boeddhisme die kort samengevat dier en mens op dat gebied WEL gelijk stellen. Niet dat dat dan wel mijn bewijs is, begrijp me goed, maar jij kwam met een stelling en ik vroeg je daar bewijs voor en die heb je kennelijk niet. Dus het beeld dat de mens zich beter voelt, verheven voelt boven de dieren, is alleen gebaseerd op de ratio, het gevoel of het geloof van de MENS(!). Maar nergens is er wetenschappelijk bewijs dat mens en dier allebei wel cq geen ziel hebben. Of ze hebben het allebei wel of niet natuurlijk. En het dier staat uiteraard wel heel erg dichtbij de mens, zeker als je kijkt naar dieren (zoals kippen, koeien, schapen, varkens!) die pijn, angst, stress, blijdschap, woede, verdriet etc kunnen ervaren, gelijk de mens.

Of registreer je om te kunnen reageren.