Pluimveehouderij

Achtergrond

Consument laat pluimveevlees niet liggen

Consumenten laten pluimveevlees niet in de winkels liggen, ondanks berichten over mogelijke resistente bacteriën op pluimveevlees. Zij blijven het pluimveevlees gewoon kopen. Daarom blijven de prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens volgende week onveranderd. Daartoe heeft de noteringscommissie van de pluimveebeurs in Barneveld vanavond besloten.
De notering van lichte vrije vleeskuikens blijft op 86 tot 88 cent en die van zware niet-contractgebonden dieren op 83 tot 85 cent per kilo. De basiscontractprijs blijft volgende week hoogstwaarschijnlijk onveranderd. Een Duitse pluimveeslachterij verhoogt zijn notering voor vleeskuikens. De Duitse pluimveevleessector verwacht dit jaar nog meerdere verhogingen van de prijzen van vleeskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.