Pluimveehouderij

Achtergrond 390 x bekeken

Vervolgproef strooisel en verenpikken

Animal Sciences Group van Wageningen UR is een vervolgproef gestart naar het effect van strooisel tijdens de vroege opfok van leghennen op het ontstaan van verenpikken.

Vijdag 8 januari zijn voor deze proef in Lelystad ruim 700 ééndagskuikens (Lohmann Brown Lite) opgezet op Praktijkcentrum ’Het Spelderholt’ van Livestock Research. De proef is een vervolg op in 2008 en 2009 uitgevoerd onderzoek naar het belang van strooisel tijdens de vroege opfokperiode tot drie weken leeftijd).

In de vorige week gestarte proef wordt onderzocht of het risico op het optreden van verenpikken lager is bij kuikens die de eerste drie weken op houtkrullen zitten dan bij kuikens die de eerste drie weken op kuikengaas zitten. Na drie weken krijgen beide behandelingsgroepen houtkrullen als strooisel.

Het onderzoek wordt gefinancierd door het PPE en het Ministerie van LNV in het kader van het Plan van Aanpak Ingrepen bij Pluimvee.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.