Pluimveehouderij

Achtergrond 384 x bekeken

PPE zoekt via Nationaal Register naar voorzitter

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) gaat via het Nationaal Register op zoek naar een geschikte voorzitter.

Dat zei vice-voorzitter Jan Wolleswinkel tijdens de afscheidsreceptie voor oud-voorzitter Jos Ramekers.

Gesprekken naar aanleiding van een vacature liepen spaak. "Het blijkt nog niet zo eenvoudig om Jos te vervangen", verzucht Wolleswinkel. Het PPE heeft in februari het eerste gesprek met het Nationaal Register. Via deze databank werden ook de huidige voorzitters van het Productschap Vee en Vlees (PVV) en het Productschap Tuinbouw (PT) benoemd.

Ramekers was bijna acht jaar lang voorzitter van het PPE. Tot september 2008 deed hij dat in combinatie met het voorzitterschap van het PVV. Door spanningen binnen dit productschap besloot Ramekers daar op te stappen. Een jaar later besloot het PPE om ook een nieuwe preses te gaan zoeken. Wolleswinkel: "We hadden hem graag zien blijven, maar na alles wat er gebeurd is gaat dat niet meer. Wij gunnen Jos in ieder geval een goed afscheid, wat hij bij het PVV nooit gehad heeft."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.