Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eieren duurder door naderend Pasen

De eierprijzen stijgen deze week door het naderende Pasen, dat dit jaar begin april valt. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt met 18 cent naar € 10,28 per 100 stuks. Deze prijs ligt € 2,92 per 100 stuks hoger dan een jaar geleden en slechts 30 cent verwijderd van de recordprijs van € 10,58 aan het eind van vorig jaar. De verwerkende industrie koopt ook weer eieren om producten van te maken. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt daardoor met 7 cent naar € 5,91 per 100 stuks. Deze prijs ligt 87 cent per 100 stuks hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  zit niet te zeiken over een naderend pasen, vraag en aanbod bepalen de prijs en er is gewoon een tekort aan scharreleieren ivm 1 de ombouw in duitsland 2 de eierhandelaren ons 6 jaar de nek hebben willen omdraaien en we ons nu niet meer voor de gek laten houden. een toeslag van 50 ct is vlot haalbaar. Laat je niet gek maken.

 • no-profile-image

  Ria

  1. de kooi is in Duitsland verboden
  2. de crissis. ipv een stukje vlees bij de warme maaltijd eet men een ei.
  3. Er zijn eieren nodig voor entstoffen voor de mex. griep.
  Zo is het mij verteld.
  Hier in de plattelandsspar hadden ze tussen kerst en oud en nieuw géén eieren meer in de winkel. Mooi handeltje voor ons. Ze hadden een fax gehad waarin stond dat er geen eieren waren ivm de kippen, die bleken de mexicaanse griep te hebben.
  Ambtenaren zeker.......

 • no-profile-image

  Thom

  Pasen? Komt het niet door de ombouwing in Duitsland en de kippensnot in de Gelderse Vallei?

Of registreer je om te kunnen reageren.