Pluimveehouderij

Achtergrond 195 x bekeken

DGF pot vol, PPE heffingen lager

De PPE heffing zal voor de meeste sectoren in 2010 lager uitvallen dan in 2009. Er gaat meer geld naar onderzoek, maar de reserves voor het Diergezondhedisfonds zijn al op peil.

Diergezondheid is niet alleen in de stal van groot belang, ook in het beleid van de sector is gezondheid een leidend thema. In 2010 zet het Productschap Pluimvee en Eieren extra in op gezondheidsonderzoek. Dat kost geld, maar toch gaan de heffingen voor de meeste deelsectoren omlaag. Reden: het reserveringspotje voor het Diergezondheidsfonds is voldoende gevuld. Afspraken over een nieuw DGF kunnen er echter toe leiden dat de heffingen volgend jaar weer omhoog gaan. Daarover zal deze zomer worden beslist. Wilt u exact weten wat u in 2010 betaalt, klik dan (hier) op de heffingentabel. Meer over de gemaakte keuzes leest u in de januari uitgave van Pluimveehouderij.

Foto

  • GXDOWNLOADS-BOE010679D01

Fabian Brockötter

Of registreer je om te kunnen reageren.