Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Contractkuikens nog niet goedkoper

De basiscontractprijs voor vleeskuikens blijft volgende week nog onveranderd op 66,5 cent per kilo. De afzet van pluimveevlees loopt veel minder goed dan in de voorgaande weken. Toen voerden supermarkten nog volop reclame-acties met kipfilet voor € 3,99 per kilo. Nu zij weer de normale prijs voor pluimveevlees vragen, kopen consumenten daar veel minder van. Zij hebben hun diepvries de afgelopen weken gevuld met de spotgoedkope kipfilet en hebben dit product de komende weken dus niet of nauwleijks meer nodig. De basiscontractprijs voor vleeskuikens ligt volgende week 4,5 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  Slachtrijen zo zie je hoe het werkt om mee te werken aan actie's van supermarkten. De diepvries vol ? wat een onzin. Dit is een zelfgecreeerde hobbel van prductie door te ver gezakte prijzen van vorig jaar. Letwel op met de prijsvorming, het is nog zeer fragiel.

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  De slachterijen zijn de grootste sukkels in de keten. Het zou beter zijn wanneer de boeren hun produkten zelf gaan verkopen, en de slachterijen alleen maar betalen voor het slachten en verwerken. Verdere meerwaarde hebben ze niet

 • no-profile-image

  pluimveehouder

  Bijna alle slachterijen zijn oplichters.

 • no-profile-image

  Jan Pieter Bierema

  Zo collega's, wat weer een lef om anoniem je slachter voor rotte vis uit te maken.
  Tevreden over de situatie ben ik ook echt niet, maar als jullie niet tevreden zijn hebben jullie vast een kontrakt zonder opzegtermijn.
  Nou kom maar op met jullie antwoord en geef je bloot, want lafaards daar koopt niemand wat voor.
  Als jullie kerels zijn schrijf je een brief naar je slachter en zeg je het contract per direct op.

Of registreer je om te kunnen reageren.