Pluimveehouderij

Achtergrond 211 x bekeken

Verburg biedt protesterende melkveehouders weinig

LNV-minister Gerda Verburg had de melkveehouders, die vandaag protesteerden in Den Haag, weinig te bieden.

Verburg ging in discussie met melkveehouders die in Den Haag demonstreerden voor een hogere melkprijs. Foto ANP

Melkveehouder Albert Mulder uit het Gelderse Asch brengt koffie bij de medewerkers van Loonbedrijf Bongers. De maisoogst is in volle gang. "De kwaliteit van de mais is goed. De opbrengst is dit jaar veel hoger dan vorig jaar. De planten stonden goed en er zaten ook veel kolven in", vertelt Alberts vrouw Adri Mulder. In totaal werd gisteren 9 hectare mais geoogst op het bedrijf, dat wordt gerund door de broers Albert en Anton Mulder en hun zoons Marinus en Johan, die het bedrijf met hun gezinnen gaan overnemen. Mulder vindt de maisoogst een mooie tijd. "Het is mooi als het gezaaid wordt en als het groeit. Maar de drukte rondom de oogst heeft ook iets speciaals", . Foto William Hoogteyling

Duitse melkveehouders vullen een opblaasbaar zwembadje met melk voor het Duitse ministerie van landbouw van de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Hiermee demonstreerden volgens Duitse media enkele honderden melkveehouders gistermiddag in Kiel tegen de lage melkprijzen. De veehouders vinden dat de Duitse deelstaatregering te weinig voor hen doet. Afgelopen maandag heeft Bondskanselier Merkel aangegeven dat de boeren het eerst samen eens moeten worden voordat de overheid meer doet. Foto ANP

De Kleingruppenhaltung als alternatief voor de kooi is in Duitsland niet goed ontvangen. Foto Big Dutchman

Tijdens de open dagen zijn resultaten op de verschillende proefvelden te zien. Een Israëlische delegatie bekijkt een rassenproef van uien. Foto Wick Natzijl

Een medewerkster van het fruitbedrijf van Frans Wolters plukt één van de laatste Elstarappels van het seizoen. De Gelderse fruitteler teelt 5,5 hectare Elstar en levert deze aan The Greenery. De Elstar zet hij af in het vroege voorjaar. Foto Jeanette Zinger

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.