Pluimveehouderij

Achtergrond 320 x bekeken

TimeLine pakt eieren snel in

Prinzen in Aalten (Gld) presenteert op de Landbouw Vakbeurs 2009 in Den Bosch de nieuwe productlijn TimeLine voor het inpakken van eieren.

De TimeLine bestaat uit de nieuwe snelle eipakker Speedpack, een stapelaar en een Pallet Loader. Dankzij de sterke afstemming tussen deze drie onderdelen van TimeLine is het mogelijk om 11,11 eieren per seconde op de pallet in te pakken. Voor een maximaal inpakrendement verkoopt Prinzen de drie machines als één concept.

De snelle eipakker Speedpack is de grootste innovatie in het TimeLine-pakket. Prinzen toont de Speedpack voor het eerst op een beurs op de Landbouw Vakbeurs 's-Hertogenbosch. Kenmerkend aan de Speedpack is op de eerste plaats zijn snelheid, maar daarnaast ook het compacte ontwerp. Hierdoor blijft de gebruiker vanaf de controleplaats een goed overzicht houden over de eierverzamelruimte. Het nieuwe is dat het grijpmechanische dat de eieren oppakt een continu draaisysteem is waardoor de eieren niet meer in de trays ’vallen’, maar ernaartoe worden gebracht. Dat maakt die hogere inpaksnelheid mogelijk.

Aansluitend op de eipakker Speedpack maakt de nieuwe traystapelaar snel en efficiënt stapels van de eiertrays, die de Pallet Loader vervolgens volautomatisch op de pallet plaatst.

Prinzen Machines bv, Aalten (Gld)
tel. (0543) 49 00 60
e-mail: info@prinzenmachines.com
internet: www.prinzen.com

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.