Pluimveehouderij

Achtergrond 403 x bekeken

Pseudovogelpest bij duiven in Maaseik

Het Belgische federaal Voedselagentschap (FAVV) meldt een uitbraak van Newcastle disease (pseudovogelpest) bij duiven van een duivenliefhebber in Maaseik in Belgisch Limburg.

De gemeentelijke overheden hebben alle vereiste maatregelen getroffen. Er is een beschermingsgebied van 500 meter ingesteld en er geldt een verbod op verzamelingen in het gebied. Ook vinden zonodig extra vaccinaties plaats. De maatregelen blijven drie weken van kracht.

NCD is een zeer besmettelijke virusziekte, waar vrijwel alle vogels gevoelig voor zijn. De ziekte wordt veroorzaakt door een paramyxovirus waarvan verschillende stammen bestaan. Afhankelijk van de virusstam en de getroffen vogelsoort zijn de ziekteverschijnselen meer of minder ernstig.

Of registreer je om te kunnen reageren.