Pluimveehouderij

Achtergrond

Pluimveesector wil meepraten over duurzaamheid

De pluimveesector moet actief meedoen in de discussie rondom duurzaamheid die het ministerie van landbouw en de Sociaal Economische Raad (SER) willen initiëren.

Dat vindt het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE). Het ministerie van landbouw wil werken aan verduurzaming van de voedselproductie en de SER wil dit najaar met productschappen overleggen over hun mogelijke bijdrage. Het PPE-bestuur staat sceptisch tegenover het thema. "Kip is het meest duurzame vlees en er komen steeds meer initiatieven als biologisch of scharrelvlees. Bovendien vindt LNV dat duurzaam gelijk staat aan minder vlees. Dan krijg je een discussie over het bestaansrecht van de sector en daar moeten we niet in meegaan", zegt Peter Poortinga.

Uiteindelijk is toch besloten om mee te praten. "Als we niet meedoen zijn we ook geen partij. De wereld gaat door en je staat je vanaf de zijlijn te ergeren. Het is wel goed om eerst op een rij te zetten wat we al doen", zegt Jan Wolleswinkel. PPE-voorzitter Jos Ramekers concludeert dat het schap mee wil praten, maar dan wel met nadruk op de huidige positie als koploper in duurzaamheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.