Pluimveehouderij

Achtergrond

Laatste mest het land op

Medewerker Ale Boersma van loonbedrijf Oudwoude uit het Friese Oudwoude vult de mesttank met rundveemest.

Gisteren was de laatste dag waarop drijfmest op kleigrond uitgereden mocht worden. 'We zijn helemaal bij. De meeste putten zijn leeg. Sommige boeren willen nu geen drijfmest meer uitrijden. Zij hebben ook voldoende opslag", aldus Boersma. Door de gunstige weersomstandigheden is het uitrijdseizoen goed verlopen. Foto Roelof Stroetinga

Kippen liggen op een markt in het Chinese Shanghai te wachten tot ze verkocht worden. Foto ANP

DLV PLant presenteerde tijdens de themamiddag resultaten van aardappelproeven. Foto Twan Wiermans

Een deel van de 44.000 perenbomen van de Limburgse fruitteler Jan Notermans (79) worden alweer voor de vijftigste keer geplukt. Notermans was eind jaren 50 de eerste fruitteler die begon met laagstam perenbomen. Tegenwoordig staan in Nederland ongeveer net zoveel laagstam perenbomen als appelbomen. Volgens zoon Wim ziet de oogst er kwalitatief goed uit. "Vanwege langdurige droogte hebben we veel beregend, maar toch zijn ze helaas wat kleiner uitgevallen." Notermans teelt ook appels en aardbeien. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.