Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

JBS neemt Pilgrim’s Pride en Bertin over

Het Braziliaanse vleesbedrijf JBS neemt het Amerikaanse in surceance verkerende pluimveevleesbedrijf Pilgrim’s Pride over.

Dat heeft JBS bekend gemaakt. door de overname ontstaat een vleesbedrijf met een jaaromzet van 30 miljard dollar. JBS, vooral actief in varkens- en rundvlees koopt een belang van 64 procent in Pilgrim’s Pride voor 800 miljoen dollar.

JBS dat al het grootst is in rundvlees, maakte verder bekend dat het ook een controlerend belang neemt in Braziliës tweede rundvleesbedrijf Bertin. Er wordt een nieuwe holding opgericht waarvan Bertin 40 procent aandelen krijgt en JBS 60 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ter

    Deze groep slacht DAGELIJKS 90.400 runderen, 48.500 varkens, 19.500 schapen ed en 7,2 miljoen gevogelte.

Of registreer je om te kunnen reageren.