Pluimveehouderij

Achtergrond 188 x bekeken

Huisdierexamen voor basisschoolleerlingen

Duizenden honden, katten, vissen, konijnen en vogels zouden veel beter af zijn, als mensen wisten hoe zij goed met hun huisdieren moeten omgaan.

De stichting ’Met dieren meer mens’ levert kort voor dierendag een speciaal lespakket over huisdieren aan 1.500 basisscholen. Leerlingen uit groep vijf krijgen zelfs een echt diploma, als zij voor hun ’huisdierexamen’ slagen.

Volgens secretaris Pascale Fuchs van de stichting staat dierenverzorging voor het eerst zo prominent op de agenda van basisscholen. Het lespakket behandelt speelsgewijs hoe kinderen goed voor hun huisdieren kunnen zorgen. ”De leerlingen leren bijvoorbeeld dat een konijn in het wild lange afstanden aflegt. Zo ontdekken zij dat je het dier niet de hele dag in een hokje kunt laten wegkwijnen”, zei Fuchs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.