Pluimveehouderij

Achtergrond

Tropische vogels in trek door importverbod

Houders van tropische vogels in het oosten van de provincie Groningen zijn in de maand juli getroffen door een serie diefstallen.

De dieven stelen vooral vogels die door importverboden wegens de vogelgriep aanzienlijk in waarde zijn gestegen. Dat meldt de politie Groningen. Tot nu toe zijn er zes gevallen bekend waarbij inbrekers tropische vogels uit volières wisten mee te nemen.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Volgens de politie wisten de dieven precies waar ze moesten zijn. De gegevens van vogelhouders zijn vaak te vinden in de catalogi van tentoonstellingen of op handelsplaatsen op internet. Ook vermoedt de politie dat inbrekers gebruikmaken van Google Earth om de omgeving te verkennen.

Vooral papegaaien, speciale soorten vinken en sijsjes zijn in trek bij de dieven. Volgens de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers kunnen bepaalde soorten papegaaien tussen 300 en 800 euro per stuk opleveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.