Pluimveehouderij

Achtergrond

PPE maakt contract voor servicebedrijven

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) heeft een standaardovereenkomst tussen pluimveehouders en IKB-erkende pluimveeservicebedrijven opgesteld.

Via de overeenkomst verklaart het servicebedrijf onder andere te voldoen aan de eisen van IKB PSB 2007, waaronder arbeidsnorm NEN 4400. Het PPE hoopt hiermee pluimveebedrijven van dienst te zijn, die hoge boetes kunnen krijgen als een servicebedrijf zwartwerkers inschakelt. "De pluimveehouder is als eerste aansprakelijk, hij krijgt de boete. Dat verandert door dit contract niet, maar hij kan wel proberen de schade op het servicebedrijf te verhalen", legt PPE-medewerker Rik te Loo uit.

Te Loo benadrukt dat het contract de pluimveehouder niet vrij stelt van de aansprakelijkheid. "Het blijft het beste om schade proberen te voorkomen. Controleer bijvoorbeeld de ID-bewijzen van de arbeidskrachten en stuur ze bij twijfel naar huis. Zorg dat aan te tonen is dat je als pluimveehouder zo veel mogelijk hebt gedaan om illegale arbeid te voorkomen. Het contract helpt daarbij."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.