Pluimveehouderij

Achtergrond 246 x bekeken

Bijna 7 procent leghennen EU in verrijkte kooi

6,9 procent van de kooihennen in de Europese Unie is gehuisvest in een verrijkte kooi.

Dat heeft de Europese commissie gemeld tijdens het maandelijks beheerscomité-overleg in Brussel. De Commissie baseert zich op een enquête naar het gebruik van verrijkte kooien in de verschillende lidstaten van de EU. De commissie kreeg resultaten van 24 van de 27 Europese lidstaten, wat neerkomt op 97,7 procent van de EU-productie.

Een andere vraag die werd gesteld in de enquète betrof het prijsverschil tussen eieren uit verrijkte kooien en die uit traditionele systemen. Zo’n prijsverschil blijkt slechts in twee lidstaten aanwezig te zijn. De Europese commissie concludeert op basis van dit resultaat dat etikettering zinloos is.

De Europese Commissie was tijdens het beheerscomité van eind juli nog niet in staat aan te geven wat de stand van zaken is voor wat betreft de houderijsystemen voor leghennen. Nog niet alle lidstaten hadden alle gegevens gemeld. In Nederland wordt 55 procent van de eieren geproduceerd in alternatieve systemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.