Pluimveehouderij

Achtergrond 219 x bekeken

Week 29: luie kuikenmarkt

De huidige kuikenmarkt valt het best te omschrijven als een luie markt. De vakantieperiode is in volle gang en de rust op de kuikenmarkt ligt geheel in de lijn van de verwachting. De koelkasten worden leeggemaakt waarna het vliegtuig naar zonnige oorden wordt gepakt.

Waar vorige week Duitsland de kuikens nog afnam, is ook dat minder geworden. Mede door deze dalende Duitse afname neemt de vraag nu toch licht af. En hoewel er anderzijds ook minder wordt geslacht, is het toch zo dat het aanbod kuikenvlees verhoudingsgewijs iets oploopt ten opzichte van de vraag naar kuikenvlees.

De diverse kuikendelen lopen ook naar verwachting. Hoewel het een rustige periode is, wordt niet verwacht dat de hoeveelheden ingevroren kuikenproducten zullen oplopen.

Het verhoudingsgewijs ruime kuikenaanbod heeft zijn neerslag gehad op de vrije kuikenprijs. Waar de vrije kuikenprijs vorige week nog standhield, is deze prijs deze week met 2 cent gedaald naar een gemiddelde van €0,86/kg. De basiscontractprijs (BCP) hield wel stand op 74,5 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.