Pluimveehouderij

Achtergrond 479 x bekeken 1 reactie

Opfokvoer Focus

De voerlijn Focus voor opfokhennen is opgesplitst naar scharrel en kooi.

Hendrix UTD heeft een nieuw voerlijn voor opfokhennen ontwikkeld die onder de naam Focus op de markt wordt gezet. Net als de Focus-legvoeders, maakt Hendrix UTD bij de Focus-opfokvoeders, vanaf drie weken leeftijd, onderscheid tussen kooi en scharrel, omdat de huisvesting ook bij opfokhennen veel invloed heeft op de nutriëntenbehoefte. Zo is in het eerste deel van de opfok het afweersysteem van scharrelhennen veel actiever. Later gaan ze dan ook nog veel meer bewegen. Dat vraagt om een andere voersamenstelling dan bij kooihuisvesting.

Kenmerkend voor de nieuwe Focus-voerlijn voor opfokhennen is het bijzonder hoge energie- en eiwitniveau, zo meldt Hendrix UTD. Extra mineralen, vitaminen en sporenelementen zorgen voor extra veiligheid. De vertrouwde drie fasen zijn in de opfok gebleven. De samenstelling van eiwitten, verteerbare aminozuren, energie is afgestemd op de groei en ontwikkelingen van de hennen en de verschillende omstandigheden.

Het lichaamsgewicht op 15 weken is een belangrijke graadmeter, want een hoger lichaamsgewicht op 15 weken leidt tot een hoger aantal eerste soort eieren per opgehokte hen. Het nieuwe Focus-opfokvoer levert hier een wezenlijke bijdrage aan, aldus Hendrix UTD. Verder verbetert de uniformiteit en komt veren eten niet meer voor.

De voerlijn Focus voor opfokhennen is ontwikkeld in samenwerking met broederijen en opfokorganisaties. Het Focus-opfokvoer moet ertoe bijdragen, zo meldt Hendrix UTD, dat opfokkuikens uitgroeien tot robuuste opfokhennen waarmee legpluimveehouders in staat zijn een topproductie te halen.

Legpluimveegroep Hendrix UTD, Heijen (L)
tel. (0800) 75 84 68 33
e-mail: legpluimvee@nutreco.com.
internet: www.hendrix-utd.nl/legpluimvee

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    opfokker

    Nu nog de samenstelling veranderen zodat ook witte hennen er goed mee uit de voeten kunnen tijdens de opfokperiode.Er is nog geen enkele fabrikant die inziet dat een witte hen een heel andere behoefte heeft dan een bruine !Succes ermee heren nutrionisten!

Of registreer je om te kunnen reageren.