Pluimveehouderij

Achtergrond 962 x bekeken 4 reacties

Onkruid spuiten op een perceel wortelen

Medewerker Be Oosterhuis van loonbedrijf Nieuwenhuyzen spuit onkruid op een perceel wortelen in het Noord-Groningse Uithuizermeeden.

"De wortelen staan er goed bij. Door de hoge temperatuur groeit het gewas goed, hoewel het nu zo langzaam aan wel droog begint te worden. Een paar buien dit weekeinde zijn meer dan welkom". Voor het spuiten tussen de ruggen gebruikt Oosterhuis Roundup. Het loof wordt beschermd door een kapje. Foto Jan Bouwman

Aardappelzetmeelconcern Avebe toont op zijn demonstratieveld in Eerste Exloërmond hoe de bodemvruchtbaarheid verbeterd kan worden. Op het proefveld wordt geprobeerd om meer organische stof vrij te krijgen. Daarnaast wordt gekeken hoe de bodem is opgebouwd. Diepe bodembewerking is goed voor de worteling van gewassen, legt Jans Klok van Avebe uit. "Op één proefveld hebben we de bodem op 20 en op 60 centimeter bewerkt. Als je dat diep doet gaat de worteling makkelijker." Foto Harry Tielman

Over belangstelling viel er niet te klagen op de zomeravondbijeenkomst van de melkvee-academie bij John en Hilde Driessen in het Noord-Brabantse Heusden. Bovendien gaven niet alleen de heren acte de presence. Er was dan ook het nodige te zien, zoals een 20-stands draaimelkstal. Ook konden collega’s diverse door John Driessen zelf gebouwde oogstmachines in ogenschouw nemen. Foto Bert Jansen

Bezoekers van de open dag op het bedrijf van de familie Arts in het Brabantse Escharen bekijken een demonstratie van een volautomatische Super Geselle-eierstapelaar. De familie Arts renoveerde de afgelopen maanden een bestaande traditionele stal voor scharrelhennen met mestopslag tot een moderne stal voor 15.000 leghennen. Deze stal is uitgerust met mestbanden waarmee de mest twee keer per week wordt verwijderd uit de stal. De mest wordt gedroogd en opgeslagen in containers. Uiteindelijk gaat het naar de biomassacentrale in Moerdijk. Foto Twan van Asseldonk

Op fruitbedrijf Van Driel uit Buren worden 2,5 hectare perenbomen gedund. Volgens fruitteler Floor van Driel is het grootste deel kwaliteitsdunning. "We halen de kleine peren eruit die niet geschikt zijn voor consumptie maar de boom wel voedingsstoffen kosten." Daarnaast dunt Van Driel een halve hectare omdat de bomen veel te vol hangen. "Het heeft dit seizoen sterk geruid, maar het had voor die bomen nog harder gemogen." De rui van een boom is onder meer afhankelijk van weer en groei. Foto William Hoogteyling

De politie heeft vanochtend in een tuinderskas in Venlo tussen de 60.000 en 70.000 hennepstekjes ontdekt. Het gaat om stekjes van 2 à 3 centimeter tot 30 centimeter groot. Die stonden midden tussen rijen zonnebloemen, zodat ze van buitenaf niet te zien waren. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Er is nog niemand opgepakt. Foto ANP

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vos

  Zou niet best zijn als hij Roundup OP de wortelen zou spuiten. Dan bleef er niet veel van over. Gelukkig hebben boeren wel verstand van gewasbeschermingsmiddelen. Burgers zouden sowieso eens wat moeite moeten doen om zich wat te verdiepen in materie voor ze met commentaar komen. Niet alleen milieupartijen raadplegen, maar ook agrarische bronnen.

 • no-profile-image

  Ria Mentink

  Ik neem aan dat je dan bij aankoop ook beschermkapjes geleverd krijgt om je maag, darmen en spijsvertering te beschermen tegen de uitwerking van roundup?!

  En dat ze er in de winkel bij moeten vertellen dat de wortelen met roundup bespoten zijn.

  Tot slot, waarom gebruikt deze boer niet gewoon zijn boerenverstand, ze zeggen toch als boer dat ze dicht bij de natuur staan?

  Beste boer Monsanto loves you, ik zou daar ook maar een beschermkapje voor gebruiken.

 • no-profile-image

  M. Bos

  Van Roundup is net bekend geworden dat het veel giftiger is dan eerder aangenomen. Zie voor de link die daar over gaat;
  http://zaplog.nl/zaplog/article/onderzoekers_slaan_alarm_over_glyfosaat_in_sojateelt

 • no-profile-image

  Ria Mentink

  Krijgen de klanten dan ook beschermkapjes geleverd bij aankoop van deze roundup wortelen?
  Gelieve voor het eten een beschermkapje in te nemen zodat u roundup vrij uw maaltijd kunt nuttigen.

  Krijgen we voortaan ook recepten bij de groetenboer en in de supermarkt voor een roundup beschermkapjes menu.

  En zijn ze zo fatsoenlijk om in de winkel en op de markt te vermelden dat de wortelen en andere groenten met
  roundup zijn bespoten?

  Beste boer Oosterhuis, het is duidelijk
  you love Monsanto and Monsanto loves you, maar of wij van deze worteltjes houden? Ik eet ze in elk geval niet dus koop ik biologische worteltjes.

  Ik dacht dat boeren dicht bij de natuur leven, dat zeggen ze zelf.

  Desondanks maakt u van de gebruikers van uw groeten op deze manier
  een chemisch Monsanto depot.

  Als ze maar genoeg van deze roundup groenten eten hoeft u aan het eind geen roundup meer te gebruiken omdat de bodem via de wc pot roundup geworden is.

Of registreer je om te kunnen reageren.