Pluimveehouderij

Achtergrond

Geen AI-vaccinatie na 1 augustus

Het ministerie van LNV vraagt geen verlenging aan van de Europese toestemming voor preventieve vaccinatie tegen aviaire influenza.

Per 1 augustus 2009 verloopt de Europese toestemming die Nederland heeft gekregen voor de preventieve vaccinatie tegen vogelgriep (aviaire influenza, AI). Dit houdt in dat het vanaf 1 augustus 2009 voorlopig niet meer is toegestaan om (hobby)pluimvee preventief te vaccineren tegen AI.

Dat LNV geen verlenging aanvraagt voor het AI-vaccinatieprogramma komt mede door de beperkte deelname. „Ook liggen er nog inhoudelijke vragen op zowel beleidsmatig als (uitvoerings)technisch vlak”, zo meldt PVE-beleidsmedewerker Henk Hulsbergen. Daarom heeft het ministerie van LNV, na overleg met de betrokken organisaties, ervoor gekozen vooralsnog geen EU-verlenging aan te vragen van de huidige campagne.

De komende maanden zal het ministerie van LNV met betrokkenen uit onder meer beleid, uitvoering (VWA/GD/DR), onderzoek (CVI), farmacie en doelgroepen (commercieel en hobbymatig) bekijken of en, zo ja, in welke vorm er eventueel later dit jaar opnieuw Europese toestemming zal worden gevraagd voor het uitvoeren van een preventieve vaccinatiecampagne tegen AI.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.