Pluimveehouderij

Achtergrond 196 x bekeken

EU-invoer pluimveevlees zakt minder snel

De 27 Europese lidstaten importeerden in april van dit jaar met 76.600 ton bijna 2 procent minder pluimveevlees dan in april 2008. Daarmee daalt de EU-invoer van pluimveevlees minder snel dan in het eerste kartaal van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.
Europa importeerde in de eerste 4 maanden van dit jaar met ruim 277.000 ton 5,5 procent minder pluimveevlees dan in dezelfde periode van 2008. Die invoer lag in het eerste kwartaal van dit jaar 6,8 procent lager met bijna 201.000 ton. Brazilië is verreweg de belangrijkste buitenlandse leverancier van pluimveevlees met een aandeel van 75 procent. Daarna volgt Thailand met een aandeel van 16 procent. Chili staat op een derde plaats met een aandeel van bijna 6 procent.
De Europese export van pluimveevlees steeg dit jaar van januari tot en met april met 3,2 procent naar bijna 289.000 ton ten opzichte van dezelfde periode van 2008. Rusland is de belangrijkste buitenlandse afnemer van Europees pluimveevlees met een marktaandeel van bijna 18 procent. Daarna volgt Saoedi Arabië (10 procent) op de voet gevolgd door de Oekraïne met een marktaandeel van 9,3 procent. Europa is dus een belangrijk doorvoercontinent van pluimveevlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.