Pluimveehouderij

Achtergrond

Acties opgeschort bij twee pluimveeslachterijen

Werknemers van de Plukon-slachterij in Goor en Cargill in Denekamp hebben vandaag het werk weer opgepakt. Dat meldt Jos Hendriks van vakbond FNV Bondgenoten.

De werknemers willen hun werkgever zo de kans voor verkennende gesprekken geven. Sinds donderdag wordt er gestaakt bij vijf pluimveeslachterijen, waarvan vier Plukon-vestigingen. Aanleiding zijn de vastgelopen onderhandelingen over een nieuw cao-akkoord tussen FNV en werkgeversorganisatie Nepluvi. Voor aanvang van de acties vroegen de werkgevers om respijt om verkennende gesprekken met de vakbond te voeren.

"Wij waren van mening dat ze hier tijd genoeg voor hebben gehad, eerder in het jaar bleek al dat we het niet met elkaar eens waren. Daarom is er donderdag en vrijdag wel gestaakt. De werknemers van de slachterijen in het oosten van het land hebben nu echter besloten om hun werkgever toch respijt te geven", legt Hendriks uit. Bij de Plukon-vestigingen in Asten, Mierlo en Veldhoven wordt vandaag nog wel gestaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.