Pluimveehouderij

Achtergrond

Acties in pluimveesector opgeschort

De acties in de pluimveesector zijn voorbij. Maar een cao voor de werknemers in de sector is nog niet dichterbij gekomen.

De werknemers van kippenslachterijen waar actie werd gevoerd, zijn vandaag weer aan het werk gegaan. Volgens FNV Bondgenoten zijn de acties opgeschort ”om de werkgever ruimte te bieden om met een nieuw bod te komen”. Vakbondsbestuurder Jan Hendriks benadrukt dat de acties zijn opgeschort en dat dat niet wil zeggen dat de werknemers niet bezig zijn met vervolgacties.

In de sector is vier dagen gestaakt op diverse locaties in het land. Volgens Jan Odink, voorzitter van de vereniging van de Nederlandse pluimveeverwerkende industrie (Nepluvi), is de productie in die dagen niet in gevaar geweest. Er waren volgens hem in totaal maximaal tachtig stakers. In de sector werken vijfduizend vaste krachten en tweeduizend uitzendkrachten.

Punten van conflict in de cao-onderhandelingen zijn onder meer het loon en de inzet van flexwerkers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.