Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 26: hoop op hogere kuikenprijs

De kuikenmarkt blijft rustig voortkabbelen. Dat heeft als gevolg dat de vrije kuikenprijzen zijn blijven steken op een prijs van gemiddeld €0,90/kg. De basiscontractprijs steeg wel met een halve cent naar 74,5 cent.

Als we kijken naar de vakanties is het altijd moeilijk prognoses te stellen. De vakantie in Duitsland lijkt reeds gevolgen te hebben met een dalende verkoop van kuikenbouten. Volgende week starten de vakanties in onder meer Noord- en Zuid-Holland en naar verwachting is dit de start van een rustige periode. In zowel het kuikenaanbod als de afname.

Hoewel we mogen spreken van een nette kuikenmarkt, is er wel hoop op een licht stijgende kuikenprijs. Onder andere bij de kuikenfilet en de kuikenkappen is de prijs de afgelopen weken goed geweest, er ontstaat echter wel een behoefte aan een prijsstijging. Echter: zolang het vraag en het aanbod goed op elkaar afgestemd blijven zal de kuikenprijs naar verwachting niet stijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.