Pluimveehouderij

Achtergrond 514 x bekeken

Week 25: BCP halve cent hoger

We kunnen spreken van een positieve stemming op de kuikenmarkt.

Dat heeft zijn neerslag op de prijzen. De vrije kuikenprijzen zijn deze week met 3 cent gestegen naar een prijs van gemiddeld €0,90/kg. De basiscontractprijs (BCP) ging een halve cent omhoog naar 74 cent.

De slachters en de handelaren blijven met een goed gevoel praten over de huidige kuikenmarkt. Met een uitstekende maand mei, de beste sinds jaren, kan er tevreden teruggekeken worden.

De kuikenmarkt verwacht de stabiele lijn van de afgelopen week door te trekken en dat heeft met name te maken met de goed lopende retail in Nederland. Er wordt zelfs over een licht positieve ontwikkeling gesproken.

De verwachte oploop van ingevroren producten is meegevallen. Met name door de vele filetacties van supermarkten zijn de vriezers nog leeg gebleven. Deze goed lopende verkoop van kuikenfilet zegt echter nog niets over de winst.

Ook de markt van de afzonderlijke kuikendelen blijft stabiel. Zowel de vraag als de prijs blijft op hetzelfde peil. De vraag naar drumsticks zal naar verwachting wel iets oplopen nu de barbecuedagen weer in opkomst zijn. In de huidige situatie zal dit een gunstige tendens geven vanwege de gunstige prijzen ten opzichte van het duurdere vlees.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.