Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 23: slachtkippen onveranderd

Vorige week leek de periode van 'zomerstilte' bij de slachtkippennoteringen aangebroken en die indruk wordt deze week bevestigd: NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze lieten hun noteringen voor uitgelegde hennen ongewijzigd.

Vorig jaar duurde de periode van onbeweeglijkheid in de slachtkippennoteringen tot week 35 (eind augustus): toen begonnen de noteringen weer enige weken te plussen.

Hoe het dit jaar zal verlopen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de overstap (in Duitsland) van kooihouderij naar alternatieve systemen. van september tot begin november zou het aanbod slachtkippen wel eens schaars kunnen worden met daarna tot eind 2009 een overvloed aan slachtkippen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.