Pluimveehouderij

Achtergrond 174 x bekeken

Vier nieuwe gevallen van Mexicaanse griep

Opnieuw is bij Nederlanders vastgesteld dat zij de Mexicaanse griep hebben. Vier mensen hebben het Nieuwe Influenza A (H1N1), maakt het RIVM bekend.

Drie van de patiënten liepen de griep in de Verenigde Staten op. Een persoon kwam vanuit Mexico en de Dominicaanse Republiek. De vier staan onder behandeling en maken het goed of zijn aan de beterende hand.

Het totaal aantal patiënten met de Mexicaanse griep in Nederland komt hiermee op tien. Volgens een woordvoerder van het RIVM neemt het risico dat mensen elkaar onderling besmetten niet toe. De patiënten en eventueel mensen in hun omgeving worden direct behandeld. Van de tien personen zijn de meesten alweer genezen.

Nederlanders hoeven zich geen zorgen te maken, zei hij. Het aantal ziektegevallen verloopt naar verwachting. ”Bij meer gevallen in het buitenland loopt de kans op besmettingen toe. Alles is onder controle.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.