Pluimveehouderij

Achtergrond 345 x bekeken

Monitoring dioxine biologische leghennen soepeler

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) versoepelt de monotoring op dioxine in eiren van biologische leghennen in zijn kwaliteitsregeling IKB Ei. Het dioxine-onderzoek hoeft voortaan maar één keer per koppel biologische leghennen op een leeftijd van 30 weken plaats te hebben. Een herhaalonderzoek is niet meer nodig, tenzij de uitslag daar aanleiding toe geeft.
Herhaalonderzoeken zijn tot 1 oktober van dit jaar verplicht, omdat het PPE dacht dat biologische leghennenbedrijven een hoger risicoprofiel hebben dan vrije uitloop- ofwel Freiland-leghennen. Dat blijkt niet zo te zijn. Daarom kan de monitoring op dioxine in de eieren van biologische lleghennen nu beperkt worden tot één keer per koppel als de uitslag daarvan goed is.
Pluimveehouders mogen vanaf 1 oktober van dit jaar alleen nog maar gebruik maken van Belgische pluimveeservicebedrijven (PSB), die een Nederlandse IKB PSB-erkenning hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.