Pluimveehouderij

Achtergrond 189 x bekeken 1 reactie

Week 22: slachtkippenprijs gelijk

Vorige week schreven we: 'De vraag is nu wanneer de periode van 'zomerstilte' begint'. Welnu, het antwoord lijkt per ommegaande gegeven te worden: de slachtkippennoteringen van NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze bleven deze week allemaal gelijk.

Als hiermee inderdaad een zomerperiode van gelijkblijvende slachtkippenoteringen is aangebroken dan betekent dit dat de noteringen dit jaar de zomer op een hoger niveau zullen doorstaan. Zo zit de notering van Pluimveebeurs Barneveld voor bruine kippen nu op 16 cent tegen 8 cent vorig jaar in dezelfde week, 8 cent hoger dus. NOP noteert 5 cent hoger dan vorig jaar en Deinze zit 6 cent hoger dan in week 22 van 2008.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    H.Koebrugge

    Dat de vleeskuikenvermeerderingstak altijd al een ondergeschoven kindje binnen de pluimveehouderij was is eenieder bekend. Om nu positief te reageren op slachtkipnoteringen vind ik voorbarig, inderdaad de bruine kippen 8 ct meer dan vorig jaar, de moederdieren daarentegen 14 ct goedkoper met daarbij bijna het dubbele gewicht per dier, 50 eurocent per dier is in dit geval dus niets voor U ???

Of registreer je om te kunnen reageren.