Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 20: ruim kuikenaanbod

De vrije kuikenprijs voor zowel lichte als zware kuikens zakte deze week met 0,02 cent naar 0,80-0,82 cent per kilogram. Ondanks de lichte prijsdaling in de vrije kuikenprijs spreken slachterijen en handelaren van een redelijk evenwicht in vraag en aanbod.

De basiscontractprijs bleef staan op 0,725 cent per kilogram.

Goede vraag, ruim aanbod

De vraag naar kuikenvlees was deze week goed, mede door de grote supermarktactie van C1000. De borstkappen laten geen grote schommelingen in de prijs zien, de bouten doen het prima. Het aanbod van kuikens blijft ruim, de kuikens groeien goed zodat slachterijen meer dan voldoende kuikens hebben om te slachten. Daar komt nog bij dat er volgende week één slachtdag minder is in verband met Hemelvaartsdag, waardoor het kuikenaanbod alleen maar groter zal zijn.

Broederijen tot de nok vol

De broederijen zitten momenteel tot de nok toe vol met eieren, en daarnaast worden er verscheidene nieuwe stallen gebouwd in Nederland en Duitsland. Het lijkt er vooralsnog dus niet op dat het aanbod van kuikens de komende tijd zal afnemen. Wanneer de vraag voldoende groot blijft, is de marktsituatie voorlopig in redelijk evenwicht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.