Pluimveehouderij

Achtergrond 166 x bekeken

Week 19: evenwicht kuikenmarkt

De vleeskuikenmarkt kenmerkt zich door een redelijk evenwicht in vraag en aanbod.

De vrije kuikenprijs voor zowel lichte kuikens als zware kuikens bleef ten opzichte van vorige week gelijk, te weten 0,82-0,84 cent per kilogram.

De basiscontractprijs staat nog altijd op 0,725 cent per kilogram.

Goede vraag naar kuikenvlees...

De vraag naar kuikenvlees is volgens de slachterijen goed, ze zijn volop aan het slachten. Reden hiervan zijn de aanbiedingen in de supermarkt voor kip. Zo heeft C1000 tot en met volgende week een grote actie, waardoor het vlees bij de slachterijen vlot weggaat. Er is vooral veel vraag naar bouten en ook borstkappen gaan redelijk tot goed van de hand. De lichte kappen doen het overigens nog altijd beter dan de zware kappen, deze laatste zitten nog steeds in een lager prijssegment.

...maar geen hogere prijzen

De goede vraag leidt niet tot hogere prijzen voor het kuikenvlees. De kuikens groeien goed waardoor het aanbod licht toeneemt. Vraag en aanbod houden elkaar momenteel nog in evenwicht. Wanneer de vraag nu zou afnemen, zou de prijs snel inzakken. Slachterijen verwachten dit vooralsnog niet. Zij zien voor volgende week eenzelfde grote vraag, waardoor men voorlopig geen grote veranderingen in het marktbeeld verwacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.