Pluimveehouderij

Achtergrond 227 x bekeken 10 reacties

Utrechts park verandert in ganzenbegraafplaats

Het Utrechtse park Lepelenburg verandert zaterdag in een ganzenbegraafplaats.

De provinciale fractie van de Partij voor de Dieren slaat er 8400 houten kruizen in de grond om aandacht te vragen voor de 8400 ganzen die in de provincie zijn gedood. Ganzen worden vergast of afgeschoten om de populatie beheersbaar te houden, maar dat kan ook op een andere manier, vindt Statenlid voor de PVDD Wanda Bodewitz.

De partij denkt het hele grasveld van het park in de Utrechtse binnenstad te gaan vullen met de herdenkingskruizen. "We zijn zelf ook aanwezig om uitleg te geven. Het kan natuurlijk nogal heftig overkomen op parkbezoekers'', zegt Bodewitz.

Ganzen eten gras en zorgen daardoor voor economische landbouwschade. De provincie Utrecht vergast een deel van haar ganzenoverschot. "Dat is een gruwelijke methode, omdat het drie minuten duurt voor de dieren dood zijn. Beter is het om te zorgen dat er minder goede nestelgebieden zijn, zodat er jaarlijks minder ganzen bijkomen'', stelt Bodewitz.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Christa

  Fantastisch! Hopelijk gaan er in Den Haag nu eindelijk eens lampjes branden en steekt men voortaan geld in preventie en alternatieve methoden. Dat zou eens tijd worden! Goeie actie.

 • no-profile-image

  Theo

  Herdenkings kruizen horen op begraafplaatsen niet in een park en zeker niet voor ganzen ,hoe dom kun je zijn .

 • no-profile-image

  boerin

  Hoe verzin je het !
  20 jaar een probleem buiten proportie laten groeien. Een boer MOET verjagen, Be-jagen, krijgt een dikke boete als ie eieren schudt. Er is niet alleen economische schade, maar ook psychiche schade bij boeren die een schade-vergoeding nodig hebben maar lang niet altijd krijgen. Het kost veel inspanning en keren kun je die beesten meestal niet. Maar ze vreten wel je inkomsten-bron op.

 • no-profile-image

  janzondervrees

  Er zijn meer ganzen in Nederland dan ooit. Probleem is dat er dat er niet genoeg eten meer is voor dit ongedierte. En de individuele boer moet ze maar gratis te eten geven. Ben benieuwd wat dierenvrienden zelf zouden denken, als er elke week € 100,-- werd gestolen ????
  Dierenvrienden, als julie zo graag wild willen in Nederland, dan moet er maar betaald worden ook. Voor niets gaat de zon op !!!

 • no-profile-image

  vliegende dief

  Wat een nutteloze bezigheid. Als deze mensen zoveel tijd over hebben, dan kunnen ze hier beter ganzen komen verjagen. Voor mij zijn die beesten een aanslag op mijn tijd, en portemonee

 • no-profile-image

  Anneke

  Verjagen en bejagen is een nutteloze bezigheid, maar moet om een schamele vergoeding te krijgen voor de geleden schade. Om maar niet spreken over het eindeloos invullen van formulieren. Probleem is allang uit de hand gelopen er is nu geen oplossing meer voor.

 • no-profile-image

  gert

  foie de gras,eten ze in Frankrijk

 • no-profile-image

  jan

  Dat verjagen van de dieren is toch ook dier-onvriendelik? Die lijden dan veel aan honger en stress. Wat is erger: vergassen in 3 minuten of hongerdood sterven van enkele weken? Echte dierenvrienden beginnen met het verjagen van PvD en aanhang.

 • no-profile-image

  Klaas

  Er moet eerst op Schiphol een vliegtuig verongelukken met als oorzaak: ganzen.
  Gaat de wind direct uit een heel andere hoek waaien!

 • no-profile-image

  liesbethklok@hotmail.com

  Wat als de landbouwgewassen op worden gevreten, zoals nu gebeurt, de boer krijgt nul,nul!En in de supermarkt wordt alles duurder. En wat te denken van overbrengen van ziektes, waar de boeren natuurlijk de schuld van krijgen.Laat de zogenaamde dieren vrienden maar eens in een verpleeghuis gaan werken , dan zien ze dat ganzen en kippen een humanere manier sterven dan een heleboel mensen.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.