Pluimveehouderij

Achtergrond 154 x bekeken 1 reactie

Week 18: eiermarkt kabbelt voort

Het beeld op de eiermarkt is deze week niet bijster veel gewijzigd. De vraag naar eieren en de bestellingen kabbelt een beetje voort. Grote hoeveelheden eieren worden er niet gevraagd.

Wel is merkbaar dat de vraag in verband met de feestdagen in Nederland en ook de 1 mei-viering in andere landen wat naar voren is getrokken, maar verder oogt alles tamelijk rustig, waarbij de prijzen van zowel kooi-eieren als scharreleieren weer iets verder neerwaarts neigen.

De eiproductenindustrie vraagt wel naar eieren, maar ook hier zijn de hoeveelheden bescheiden. Het aanbod van de meeste soorten eieren oogt ruim, waarbij opvalt dat met name biologische eieren iets minder ruim beschikbaar zijn, wellicht mede doordat de bestellingen van deze soort wel op een redelijk peil liggen.

De tendens op de Duitse eiermarkt oogt volgens Duitse marktdeskundigen zwak. Het aanbod van eierklasse M, normaliter veel gevraagd, zou erg ruim zijn en dat is merkbaar in de prijzen, want deze dalen bij de klasse M-eieren wat meer dan in de andere klassen.

Al met al, een tamelijk rustig marktbeeld, met een wat dalende prijstendens, hetgeen overigens op de eiermarkt niks bijzonder is voor de tijd van het jaar. Men verwacht richting Pinksteren weer een opleving van de eiermarkt.

(bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Broedei

    Na de pasen, nu de pinksterkip.
    Make them PINK.

Of registreer je om te kunnen reageren.