Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 15: slachtkippen -2 cent

Over de hele linie (NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze) dalen de slachtkippennoteringen met 2 cent. We stelden vorige week al vast: dit jaar begon de periode met dalingen aarzelender dan vorig jaar, maar nu zitten we er toch middenin.

Vorig jaar daalden in deze week de slachtkippennoteringen van NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze wat gematigder, met 1 cent, zodat de noteringen van nu en die van een jaar geleden ietsje naar elkaar toe zijn gekropen. Toch liggen de slachtkippennoteringen in week 15/2009 nog altijd ruim boven die van week 15/2008.

De periode van dalingen (en gelijkblijvende noteringen) duurde vorig jaar tot week 22. Daarna volgde een lange periode zonder beweging in de slachtkippennoteringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.