Pluimveehouderij

Achtergrond 211 x bekeken

Week 14: slachtkippen in de min

Deinze haalt 1 cent van de slachtkippennoteringen af, de NOP 2 cent en Pluimveebeurs Barneveld 3 cent. Het is duidelijk: alle drie zijn net als vorige week eensgezind in het laten dalen van de slachtkippennoteringen, maar de mate waarin varieert nogal.

Dit jaar begon de periode van dalingen aarzelender dan vorig jaar, maar nu zitten we er toch middenin. Het niveau van de slachtkippennoteringen is nu, in week 14/2009, toch nog altijd duidelijk hoger dan een jaar terug. Neem Pluimveebeurs Barneveld: 3 cent eraf in week 14/2009 tegen 1 cent eraf in week 14/2008, maar nog liggen de slachtkippennoteringen een dubbeltje hoger dan een jaar geleden.

De dalingen (en deels gelijkblijvende noteringen) duurden vorig jaar tot week 22. Daarna volgde een lange periode zonder beweging in de slachtkippennoteringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.