Pluimveehouderij

Achtergrond 147 x bekeken

Rekenfout oorzaak hoog tarief voor keuringen

De forse stijging van het tarief dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) rekent voor keuringen in pluimveeslachterijen komt door een rekenfout.

Dat antwoordt minister Gerda Verburg (LNV) op Kamervragen over de VWA-tarieven. Het kwartiertarief voor pluimveeslachterijen stijgt per 1 juli met circa 20 procent, en een jaar later met nog eens 20 procent. Verburg wijt deze stijging aan een onjuiste inschatting, eind 2007, van de opbrengsten en kosten van de keuringen. De kloof tussen deze twee was geen 15 maar meer dan 30 procent.

Verder voert Verburg aan dat het kwartiertarief voor pluimveeslachterijen tot de laagste VWA-tarieven behoort. Na 2010 zullen de kosten relatief stabiel blijven, verwacht ze. De minister ontkent daarbij dat zij heeft toegezegd dat het tarief jaarlijks met slechts 5 procent omhoog gaat, zoals het CDA stelt. Volgens haar had die belofte alleen betrekking op 2008.

Lees ook: Kamer ontevreden over hogere VWA-tarieven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.