Pluimveehouderij

Achtergrond 175 x bekeken

Israël vermijdt woord varkensgriep

In de hele wereld wordt gesproken over varkensgriep, maar in Israël is dat woord van regeringswege taboe verklaard. Dat melden Israëlische media.

”We zullen de term ’Mexicaanse griep’ gebruiken om het woord varken niet uit te hoeven spreken”, zei de Israëlische onderminister van Volksgezondheid Yakov Litzman van de ultraorthodoxe partij Torah Judaïsme. Varkens zijn onreine dieren volgens het joodse geloof. Het eten van varkensvlees is verboden.

Voor de term Mexicaanse griep is gekozen omdat de oorsprong van de recente uitbraak van varkensgriep in Mexico ligt. Daar zijn tot nu toe waarschijnlijk ruim honderd mensen om het leven gekomen door besmetting.

Ook in de Verenigde Staten en Europa is varkensgriep bij mensen vastgesteld. In Israël is mogelijk eveneens een geval van varkensgriep opgedoken. Het gaat om een 26-jarige Israëliër die vrijdag na terugkomst uit Mexico in het ziekenhuis is opgenomen. Hij wordt onderzocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.