Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Gert van Putten

Gert van Putten uit Terschuur (Gld) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Landbouwminister Gerda Verburg reikte Gert van Putten (73) de onderscheiding op 20 april uit tijdens de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) in de Veluwehal in Barneveld (Gld).

Gert van Putten kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de ontwikkelingen in de Nederlandse pluimveehouderij. Hij vervulde een voorbeeldfunctie bij het op milieu- en diervriendelijke wijze houden van legpluimvee en was betrokken bij de ontwikkeling van innovaties zoals lengteventilatie en de productie van pluimveemestkorrels (Farmers House organische bodemvoeding) die hij ook exporteerde.

Gert van Putten begon in 1960 in Terschuur een pluimveebedrijf dat uitgroeide tot Zonne-Ei Farm, met zes vestigingen waarvan één in Polen en het dealerschap van Salmet-stalinrichtingen, waar hij nu nog als adviseur bij betrokken is.

Verder was Gert van Putten in 1990 initiatiefnemer van de Nederlandse tak van Double Harvest, een organisatie die in ontwikkelingslanden het evangelie wil verbreiden en er tegelijkertijd wil helpen bij het opzetten van diverse landbouw- en veeteeltprojecten.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    E.J.de Boed

    Hartelijk Gefeliciteerd,eindelijk iemand die het verdiend

Of registreer je om te kunnen reageren.