Pluimveehouderij

Achtergrond

Scherm beschermt knolselderij tegen kou

Groenteteler Frans Roelofsen (in overall) brengt met Poolse uitzendkrachten een afdekscherm aan op een bed knolselderij van zijn bedrijf in Zuid-Schermer.

De Noord-Hollander heeft 10 van de 75 hectare knolselderij afgedekt. "Het scherm dient tegen de kou. Het is vrij duur, dus we spreiden de productie. Dat is ook beter voor de prijsvorming en de verwerking kan het dan beter aan." Foto Ruben Meijerink

Eierprijzen

Een eierverkoper lost doosjes eieren in de Indiase plaats Chennai. Hij doet goede zaken, want de Indiase eierprijzen laten drastische stijgingen zien. Er is veel vraag naar eieren, maar niet genoeg aanbod. Hierdoor worden de eieren elke dag aanzienlijk duurder. Voor de inwoners van Chennai heeft dit veel gevolgen omdat eieren een belangrijk onderdeel van hun ontbijt zijn. Een ei kostte vandaag omgerekend 4 cent, erg veel naar Indiase begrippen. Foto ANP

Uienhandelaar Adrie (rechts) Zandijk en zijn zoon Kees leveren uienzaad af bij een teler in de Noordoostpolder. Naast de uienhandel verkoopt Zandijk al achttien jaar uienzaad in Flevoland. "We verkopen zaad van alle kweekbedrijven. De telers zaaien dit jaar 5 tot 10 procent minder uien. Telers bestellen het zaad vanaf oktober. Deze maand zijn we met de uitlevering begonnen. Meestal wordt begin maart al gezaaid. Bij mijn klanten nog niet, maar ik heb wel gehoord dat de eerste uien al zijn gezaaid." Foto AxiPress

Bedrijfsleider Rolf de Jong van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum Glastuinbouw (VOC) in het Zeeuwse Westdorpe leidt bezoekers van de open dag rond in de opleidingskas. Het centrum is net geopend en heeft twaalf werklozen in opleiding. Het project van provincie, gemeente, UWV, ZLTO en de Belgische overheid kan dertig werklozen uit Nederland en België opleiden in een periode van enkele dagen tot enkele maanden. De animo is nog voldoende, zodat er geen verplichting bestaat voor de uitkeringsgerechtigden, zegt een woordvoerder. Het betreft een traditionele tomatenteelt. Het is de enige kas in Terneuzen die geen warmte afneemt van de industrie. De teelt van 19.000 tomatenplanten gaat zonder WKK. Foto Duo-Foto

Jongeren protesteren ’s avonds tegen een mogelijk verbod op een boerenkeet in het Gelderse Putten. De gemeente wil volgens een voorstel 15 'hokken' toestaan, mits er binnen niet gerookt wordt en geen alcohol wordt geschonken. Bovendien mag niemand een nieuwe keet stichten. De lokale afdelingen van ChristenUnie en SGP willen dat uiteindelijk na tien jaar geen keten meer bestaan in de Gelderse gemeente. Tot die tijd krijgen de jongeren de kans een legale locatie te vinden. Foto Ruben Schipper

Het heeft deze week onverwacht toch weer gesneeuwd in het Verenigd Koninkrijk. Deze kudde schapen staat in de bergen van natuurgebied Dartmoor in het zuidelijke graafschap Devon. De temperatuur bleef hangen rond het vriespunt. De sneeuw zorgde voor aardig wat overlast . Een aantal wegen werd afgesloten. Deze schapen lijken weinig last van de sneeuw te ondervinden. Foto EPA

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.