Pluimveehouderij

Achtergrond 191 x bekeken

Nederlander gaat IJslands Marel leiden

De Nederlander Theo Hoen gaat de IJslandse producent van voedingsmachines Marel Foodsystems leiden. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Hoen was al de bestuursvoorzitter van Stork Foodsystems, een voormalig onderdeel van het Nederlandse industriële concern Stork. Stork werd vorig jaar opgekocht door de Britse investeringsmaatschappij Candover. De nieuwe eigenaar verkocht Foodsystems daarna meteen door aan Marel voor een bedrag van 415 miljoen euro.

Marel heeft nu ongeveer vierduizend werknemers en is in meer dan veertig landen actief. Het bedrijf maakt onder meer kippenslachtmachines en machines die worden gebruikt bij de verwerking van vis op zee.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.