Pluimveehouderij

Achtergrond 194 x bekeken

Week 6: Deinze: slachtkip +1 cent

De prijsstijging bij de slachtkippen ging deze week door. Dat wil zeggen Deinze zette een cent bij de slachtkippennotering op. NOP en Pluimveebeurs Barneveld gingen hier niet in mee. Zij lieten hun slachtkippennoteringen ongewijzigd.

Vorig jaar in week 6 plusten NOP en Pluimveebeurs Barneveld wel met 1 cent. Deinze was ook toen royaler met een plus van 2 cent.

Gelet op het niveau van de slachtkippennoteringen in week 6 van 2008 en 2009 is het beeld wat anders. Deinze zit maar 1 cent hoger dan vorig jaar, de NOP zit 2 cent hoger en Pluimveebeurs Barneveld spant de kroon met een 7 cent hogere slachtkippennotering vergeleken met vorig jaar.

Vorig jaar kwam in week 7 een eind aan de stijging van de slachtkippennoteringen. Daarna zette een lange periode met meestal dalingen in.

Vleeskuikenmoederdieren

Het beeld bij de noteringen voor de vleeskuikenmoederdieren is omgekeerd aan dat bij de slachtkippen. Hier haalt Deinze juist een cent van de notering af. NOP en Pluimveebeurs Barneveld laten hun notering voor vleeskuikenmoederdieren ongemoeid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.